Monday, August 1, 2016

The small print on food ingredients/ Μπορούμε να διαβάζουμε στα προϊόντα διατροφής τα μικρά ψιλά γράμματα

Ειναι καλό να έχουμε μαζι μας γυαλιά η μεγενθυντικο φακό.


Οτι τρώμε μπαίνει μέσα μας. Μας αξίζει να γνωρίζουμε τι μπαίνει μέσα μας.


Λέγεται οτι τα επεξεργασμένα φυτικά λιπαρά φράζουν τις αρτηρίες. Προς το τέλος ακολουθεί μετάφραση.


Τα περισσότερα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης φτιάχνονται με επεξεργασμένα και φθηνά φυτικά λιπαρά όπως φοινικελαιο, φοινικόλιπος, μαργαρίνη κτλ.


Τέτοια προϊόντα ειναι γκοφρετες, φθηνές βάφλες, φθηνό παγωτό, φθηνά κρουασάν, πάστα αλειμστος φουντουκιου,, φυστικοβουτυρο που στα συστατικά του έχει φοινικελαιο, φρυγανιές με φυτικά λιπαρά, χωνακια παγωτού, σοκολάτες και σοκολάτα ρόφημα εκτός απο 100% κακάο και σοκολάτα 100% κακάο που τότε λέγεται πάστα 100% κακάο.


Δεν έχει κανείς παρα να παρατηρήσει το πιάτο η κατσαρόλα φαγητού αφού κρυώσει οταν ειναι μαγειρεμένο με φυτικά λιπαρά αντί για ελαιόλαδο. Μοιάζει με πηγμενο κερί. Με αυτο φράζουν οι αρτηρίες; Έτσι πεθαίνουν τόσοι που μπορεί και να μην κάπνιζαν η έπιναν; Δεν είμαι διατροφολόγος και δεν γνωριζω.


Τα παιδιά δεν παθαίνουν εύκολα και έτσι ειναι βολικό τέτοια προϊόντα να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά;


Μήπως ειναι καλό να προσέχουμε τι τρώμε μικροί για να είμαστε απόλυτα υγιείς μεγάλοι;


Το άρθρο αυτο μπορεί να ειναι όλο λάθος. Καλύτερα ελέγξτε μόνοι σας.


Ακολουθεί μετάφραση παραγράφου απο το βιβλίο Fringe Knowledge for Beginers -  Montalk


Food and Medical Industries


Τροφή και Ιατρική Βιομηχανία


Οι υγιείς έχουν περισσότερα χρήματα, χρόνο και ενέργεια για να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο απο αυτούς που ειναι άρρωστοι, φτωχοί και με κατάθλιψη. Η βιομηχανία τροφίμων έχει χειραγωγηθεί απο το σύστημα ελέγχου για τη δημιουργία ανθυγιεινής διατροφής που μειώνει το ανοσοποιητικό και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου. Η ιατρική βιομηχανία ....
Η συνήθης δίαιτα κάνει τους ανθρώπους ευάλωτους (ασθενείς) παχύσαρκους, χαζούς και αρρώστους. Το φθόριο στην οδοντοπαστα περισσότερο εμπλέκεται στη λειτουργία του εγκεφάλου παρα στην προστασία των δοντιών. Το λευκό αλεύρι στο ψωμί και τα γλυκά μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, εοιταχυνει την παραγωγή των fat cells (κατα λέξη μετάφραση κυττάρων λίπους) και ειναι οδηγητικη αιτία διαβήτη. Η Μαργαρίνη (φυτικά, υδρογονωμένα έλαια) δεν μεταβολίζεται και καταλήγει στην κυκλοφορία του αίματος όπου βουλώνει τις αρτηρίες και οδηγεί σε έμφραγμα...
Μια ισορροπημένη δίαιτα με φυσική τροφή όπως ανεπεξέργαστα δημητριακά, σκούρο ρύζι, ελαφρά γεύματα, λάδι ελιάς και 100% βούτυρο (σ.τ.μ. βλέπετε συστατικά στη συσκευασία), φρέσκα φρούτα και λαχανικά ειναι απλούστερη και πιο φθηνή απο ψωμι (σ.τ.μ. εννοεί κοινό ψωμί;),  δημητριακά με χρωστικές, συντηρημένες τροφές και σκουπιδοτροφες (junk food). Η βιομηχανία σκουπιδοτροφης παράγει μέρους απο το κέρδος με το να ενσωματώνει βιομηχανικά απόβλητα σε προϊόντα διατροφής. Αυτός ειναι ο λόγος γιατί φαγητά για μικροκύματα, συσκευασμένα γλυκά και τσιπς έχουν στα συστατικά τους λέξεις που δεν μπορούμε ούτε να προφέρουμε. Άλλος ένας λόγος για να αντικαταστήσουμε αυτά με με φυσικά και υγειηνα.


Τέλος μετάφρασης.


Τι ειναι καλό. Πχ ελαιόλαδο, σησαμελαιο, ταχίνι.


Έχουν δεκαπλάσια τιμή ανα κιλό. Φυσικά η ζωή αξίζει.


Ισοκράτης: Η τροφή μας το φάρμακο μας.


Τρώμε τις μη επεξεργασμένες ωμες τροφές που τρώγονται.


Η τιμή ειναι καλός γνώμονας.


Πολλά απο τα καλύτερα υπάρχουν ήδη σε δέντρα γύρω μας.









No comments:

Post a Comment