Monday, April 24, 2017

Η Κανελινα και η υπομονετική Χελώνα στο ΚΠΙΣΝ


Πειραζε η υπομονετική χελώνα την ομορφη γατούλα Κανελινα λέγοντας της, "πάμε στο Ψι Ψιν".


Τελικά πήγαν και εντυπωσιάστηκαν.


Έκαναν την ξενάγηση με αλλα 24 άτομα.


Τους άρεσαν οι τεράστιες ατσάλινες κολωνες με κενό μεςα για να περνά απο εκεί το βρόχινο νερό που ποτίζει το πάρκο που βρίσκεται απο οτι φενεται πανω στη στέγη του ιδρύματος.


Το Πεντελικό λευκό μάρμαρο παντού, απο την περιοχή του Διονύσου.


Το εμφανές σκυρόδεμα χυμένο σε ατσάλινα καλούπια.


Το θέατρο χωρητικότητας 1400 ατόμων.


Το θέατρο των 470.


Ο χώρος πρόβας της χορωδίας που ειναι με πιο πολλά ήχοαποροφητικο υλικα γιατι οι χορωδοι πρεπει να μην ακούνε δυνατά. Ιςως σκεφτηκε η Κανελινα ειναι αυτο που λέει ο δευθυντής του εργαστηρίου ψυχοφυσικης του Χαρβαρντ S.S. Stevens στην Εγκυκλοπαιδια Ηχος της Life. Οτι οςο πιο δυνατά ακούμε τοςο πιο χαμηλά ακούγεται ο τόνος της ίδιας συχνότητας. Με λίγα λόγια τοςο πιο φάλτσα ακούμε.


Ο πολυ μεγάλος χώρος πρόβας ορχήστρας που στην πραγματικότητα ειναι ενα πολυ όμορφο στούντιο ηχογράφησης. Με ξύλινα καμπυλωτα πανελα οπως και στα δυο θέατρα για να απορροφουν απο οτι φαινεται τις χαμηλές συχνότητες και να διαχέουν επιςεις μεγάλο μερος του ήχου.


Τις αίθουσες πρόβας του μπαλέτου που ειναι box in box, πλωτά, για να μην μπαίνει η βγαίνει ήχος οςο το δυνατόν πιο πολυ. Εντυπωσιάστηκαν, αυτοί οι χώροι τους φάνηκε οτί έχουν την πιο ησυχία.


Οταν βγήκαν στην ταράτσα έπαθαν πολιτισμικό σοκ απο την φασαρία της λεωφόρου, έχοντας τα αυτάκια τους συνηθίσει στην ησυχία.


Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Piano ανέλαβε το έργο.


Τους άρεσαν επισεις πολυ οι καναπέδες που ειναι απο λείο και μαλακό υλικό απο την εταιρία Quinze and Milan.


Ξετρελάθηκαν και με τη βιβλιοθήκη που εχει χωρητικότητα ενός εκατομμυρίου βιβλίων.


Τους αρεσαν και τα φωτοβολταϊκά ισχύος 1 μεγαβάτ, δηλαδή 1 μεγατζαουλ ενέργειας ανα ώρα.


Πετάχτηκαν απο τη χαρά τους.


Και αφού συνέχισαν τα πειράματα τους με τον ήχο πήγαν χαρούμενες στην παραλια να χορέψουν κσι να τραγουδήσουν με τους σοφούς γλάρους κατω απο το φως του Ηλιου που δεν αφηνει καμια σκια στην αλήθεια.










No comments:

Post a Comment