Saturday, February 16, 2019

Παραμυθι Η Κανελινα, η υπομονετική χελώνα και το μικροφωνο τυπωμένες κορδέλας Fostex M88RP



Σ' αυτο το παραμυθι η Κανελινα και η φίλη της ανακαλύπτουν οτι υπάρχει το μικροφωνο τυπωμένης αγωγιμης κορδέλας σε σχήμα επιπέδου πηνιου της Fostex Ιαπωνίας. Συνδιάζει τα πλεονεκτήματα μικρόφωνων condenser (ηλεκτροστατικων), και μαγνητοστατικών ribbon, moving coil, χωρις τα μειονεκτήματα που εχει το καθένα.


Το μαγνητικό πεδίο δημιουργείται απο πανιςχυρους μαγνήτες που ο ένας απωθεί τον άλλο. Ετςι οι δυναμικές γραμμές ειναι κάθετες στο επίπεδο πηνιο. Και καθώς η Κανελινα τραγουδάει και παλεται η μεμβράνη του μικροφώνου, ηλεκτρόνια αισθάνονται έλξη και χορευουν πέρα δώθε με το ρυθμο τυς ακουςτικης μουςικης κυματομορφης.


Απλά σκευτονταν να συνδέσουν στην έξοδο,του μικροφώνου ενα πηνιο πχ 40 μιλιχενρυ σε σειρα με μια αντίσταση πχ 140 Ωμ για να κόψουν μπάσα και να ακουστεί λαμπερό και απίθανο. Δηλαδή φίλτρο Pleiades (R,L) απαλης κλίσης high frequency pass.


Επισεις ανακαλύπτουν τα απίστευτα μικρόφωνα Beyer M119, Shure SM63, Audio Technica AT-802, Lanier DM-1525, Foster (μητρική εταιρία της Fostex) DF-72BC. Στέλνουν για τσάι η στο καθαριςτηριο απίστευτα πιο ακριβά μικρόφωνα.


Η Βελούδινα-Τιγράκι  απλά τρώει ωραιο φαγητακι, τις κοιτάζει και ειναι χαρουμενη. Ειναι γατούλα με βελούδινο τρίχωμα, στο δάσος, με χρωμα ίδιο με κορμό δέντρου για ξεκάρφωμα και stripes σαν τιγράκι. Άμα πας να την πάρεις αγκαλιά ψιλονευριάζει και αρχίζει να βγάζει λεπτή φωνούλα.















No comments:

Post a Comment