Sunday, April 24, 2016

Σακχαρώδης Διαβητης


Απόσπασμα απο το βιβλίο Προληπτική Ιατρικη του Ιατρού Γιάγκου Καραβη.


Νοσος και αυτή που οφείλεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τροπο διατροφής και διαβίωσης. Προέρχεται απο ένα τρομερά πολύπλοκο και "εν πολλοις" άγνωστο ακόμη τροπο διαταραχής της ύλης των υδατανθράκων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά η εμφάνιση περιστατικών διαβήτη και σε ορεινά χωριά μετά την εγκατάσταση σύγχρονων καταστημάτων τροφίμων με την προμήθεια λευκού άλευρου, λευκής ζάχαρης, κτλ.

θΕΡΑΠΕΙΑ: Ειναι η γνωστή αντικατάσταση της ενδογενούς Ινσουλίνης με ενέσεις Ινσουλίνης εφ'ορου ζωής η η λήψη πάλι εφ'ορου ζωής υπογλυκαιμικων φαρμάκων.

ΠΡΟΛΗΨΗ: Περιοδική στερητική δίαιτα και αποφυγή εκλεπτυσμένων τροφών.

Στους διαβητικούς ασθενείς μου, ουδέποτε καθόρισα αμέσως απο την αρχή ειδική φαρμακευτική αγωγή. Τους υπέβαλα πάντοτε σε αυστηρότατη δίαιτα η και νηστεία ακόμα. Ερχόντουσαν πάλι μετά απο δέκα - δεκαπέντε μέρες και στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτών δεν βρίσκονταν σάκχαρο ούτε στα ουρά ούτε στο αίμα. Στη συνέχεια καθοριζα μια πλήρη αλλα φυσική διατροφή εναλλασσόμενης δίαιτας και ασκήσεις. Έχουν περάσει χρόνια και απο τους διαβητικούς που αρχικά παρουσιάστηκαν, όσοι ακολούθησαν τις οδηγείες (το σωστό τροπο διατροφής κτλ) δεν παρουσίασαν σάκχαρο έστω και αν καταναλώνουν φρούτα κατα κόρο.

Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιμετώπισης ανίατης ασθένειας για τους πάσχοντες, για την οποία η προληπτική που υπήρχε ήταν η δια βίου λήψη φαρμάκων που και απο αυτά δε λείπει ο κίνδυνος, καθώς και οι παρενέργειες.


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ θεωρία και πράξη - ΓΙΑΓΚΟΣ ΚΑΡΑΒΗΣ - ΑΘΗΝΑ 1987 - ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

No comments:

Post a Comment