Με δικη σας ευθύνη. Δεν αποτελει ιατρική συμβουλή ούτε διατροφολογικη.
Μπεσαμέλ και πουρές.
Υπαρχει μια φήμη οτι χρησιμοποιειται τρανς λιπαρό οταν φτιάχνονται.
Εννοείται προςοχη και σε αλλα φυτικά λιπαρά οπως μαργαρίνη, φυνικελαιο, φυνικολιπος κτλ που έχουν τη φήμη οτι φράζουν τις αρτηριες αίματος.
Δεν ειναι περιεργο; Παει κάποιος με φραγμένες αρτηριες που μπορει να συνεβει απο σφολιάτα αθώα τυροπιτουλα φτιαγμένη με αλεύρι λευκό με γλουτένη (βλέπε αλευροκολα) και μαργαρίνη η αθώο κουλουράκι για να κανει στεντ και το φαγητο ξεκινάει ξανα τη δουλειά του να βουλωνει τις αρτηριες.
Περισσότερα:
Τρανς λιπαρά - βικιπαιδια
Μια τροφή υψηλής διατροφικής αξίας ειναι πιθανοτατα το σουςαμι ολικής και το ταχίνι ολικής. Πανε πολυ με μαύρες σταφίδες ξηρούς καρπούς, νιφάδες βρώμης, κανέλα Κευλανης κτλ. Και εχεις θαυμάσια γεύση. Μπορει κανεις να παρατηρήσει ανθρωπιάς που τρώνε σουςαμι και ειναι ήδη πανω απο 90 ετών, μια χαρά.
Καλυτερα κανετε την δικη σας ευρεία.
No comments:
Post a Comment