Thursday, January 26, 2017

Η Κανελινα και το πορτοκαλί σπουργίτι

Η Κανελινα δεν ειναι γάτα σαν τις άλλες.


Ακούει τα καλύτερα αρχεία ήχου.


Προσπάθησε όμως να ανεβάσει ενα απο αυτα στο YouTube με τον γάτο με τη πραςινη κορδέλα και ακούγονταν χάλια.


Σαν να είσαι μεςα στο νερό και ακούς. Κατι που δεν της αρέσει καθόλου.


Ιςως μόνο στον Κορμοράνο που συνέχεια κανει μακροβούτια στο νερό, αν και αυτός θέλει να ακούει ομορφα και κρυστάλλινα.


Όλο κλάμα η Κανελινα πάει στην παραλία στους σοφούς γλάρους να ρωτήσει.


Δεν τους βρίσκει και κλαίει όλο και πιο πολυ.


Εκεί όμως ήρθε το πορτοκαλί πανέμορφο σπουργίτι και την παρηγόρησε.


Μην ανησυχείς εχω ασχοληθεί με τη φωτογραφια και θα σε βοηθήσω.


Τι σχεςη εχει η φωτογραφια όμως;, έλεγε κλαίγοντας η Κανελινα.


Ειναι απλό. Το YouTube για να αναγνωρίσει ενα βιντεάκι σαν HQ, high quality, το ελέγχει απο την ανάλυση της εικόνας. Αυτο ειναι κόλπο που μου το έμαθε το έξυπνο παιδι σε ενα how to video, στο YouTube.


Αν η φωτογραφια που χρησιμοποιείς μαζι με τον ήχο ειναι high resolution, (υψηλής ευκρίνειας) ξεγελάς τα ρομποτάκια του YouTube και θα θεωρήσουν και τον ήχο καλο.


Ετςι δεν θα του μειώσουν με αλγόριθμους την ποιοτητα και οςο καλύτερη ποιοτητα ήχου χρησιμοποιείς σαν πρωτη ύλη τοςο καλύτερα οι ακροατές θα ακούνε.


Και πως το κάνω αυτο είπε η Κανελινα που ήδη είχε σταματήσει να κλαίει και άκουγε καρφωμένη με προσοχή. Είχε βάλει την ουρά της ημικυκλικά ανάμεσα στα ποδια δείχνοντας προς την κοιλιά της.


Εχω χρησιμοποιώ σαν video editor to Videopad που το κανεις download. Εκεί κανεις copy paste την high res εικόνα και το αρχείο του ήχου.


Οταν το βίντεο τρέχει όπως θελεις στη οθόνη με τις high res φωτογραφίες σου και τον ήχο, πας και πατάς create video και στα settings επιλέγεις YouTube high quality (εκεί σου λέει και ποσά pixel πρεπει να εχει η φωτογραφια). Επιλέγεις επισεις 44.1KHz 16bit για παραδειγμα αν ειναι τέτοιο το αρχείο ήχου σου για ποιοτητα ήχου σαν CD.


Πετάχτηκε απο τη χαρά της η Κανελινα. Εντωμεταξύ ηρθαν οι σοφοί γλάροι και όλοι μαζι χόρεψαν και τραγούδησαν κατω απο το φως του Ηλιου που δεν αφηνει καμια σκιά.

No comments:

Post a Comment