Saturday, December 17, 2016

Το Φαγητο της Κανελινας

Της Κανελινας της γάτας δεν ειναι οτι δεν της αρέσει το φαγητο.


Απλά δεν έχει πολυ χρόνο και βαριέται.


Εξαλου θέλει να κάνει τα επιστημονικά πειράματα της. Της είχε ανοίξει πολυ η όρεξη ύστερα απο τα τελευταία που έμαθε απο τους σοφούς γλάρους.


Ξεχύθηκε να ενώνει πολυ προσεκτικά μπαταρίες με μοτεράκια, λαμπάκια, LED και να ανάβει και να βλέπει διαφορα χρώματα. Πρόσεχε απίστευτα να μην βραχυκυκλώσει (ένωςει τον ενα πόλο της μπαταρίας με τον άλλο με το ίδιο καλώδιο). Ξέρει οτι υπάρχει κίνδυνος να υπερθερμανθεί η μπαταρία και να σκάσει επικίνδυνα.


Της άρεσει επιςεις να πηγαίνει στο πιάνο και να ανεβαίνει στα πλήκτρα και να παίζει με τα τεσσάρα ποδια της. Οι φίλοι της οι γλάροι της ειχαν μάθει το μυστικό αρχικά να χρηςιμοποιει μόνο τα άσπρα  πλήκτρα. Έτσι οτι πατάει ειναι νότες που ανήκουν στο σύνολο των νοτων της σκάλας ΝΤΟ μείζονος η ΝΤΟ ματζορε η C major. Έτσι οτι και να πάταγε με οποίο συνδυασμό έβγαζε νόημα. Σε C major ειναι και το Imagine του John !ennon που της αρέσει πολυ αφού το μπάσο στο αριστερό πόδι ξεκινάει με Ντο και τελειώνει με Ντο. Προσπαθεί να βγάλει το κοματι με το αυτί. Προς το παρόν δεν το παίζει όλο αλλα παίζει αλλα δικά της ωραια.


Θέλει επισεις να κατασκευάσει με τη φίλη της την υπομονετική χελώνα ενα μικρόφωνο κορδέλας όπως αυτο της Amy Winehouse στο Back to Black. Βρήκε σχετικά στο YouTube με λέξεις κλειδιά (make a ribbon microphone). Πρεπει να βρει δυο ισχυρούς μαγνήτες και μια πανλεπτή κορδέλα απο αλουμίνιο. Για μετασχηματιστή ανύψωσης μπορεί να χρησιμοποιήσει το ναναμαγνητικό υλικό που ειναι σαν μικρο μπλε λουκουμακι με τρύπα στο κέντρο απο την εταιρία Magnetec τύπος 073 το όπιο έχει απίστευτο συντελεστή αυτεπαγωγης x200000;. Παρόμοιο μαγνητικό λουκουμακι (απο mumetal;) υπάρχει μεςα στο μικρόφωνο κορδέλας που χρησιμοποίησε ο Allan Parsons για την ηχογράφηση του Dark Side of the Moon - Pink Floyd. Το μικρόφωνο κορδέλας ήταν το 4038 STC η Coles σαν overhead για τα drums.


Γενικά η Κανελινα δεν θέλει ούτε ν' αγχώνεται ούτε να χάνει χρόνο μαγειρεύοντας αλλα ταυτόχρονα να τρώει την καλύτερη ποιότητα τροφής για να ειναι έξυπνη και ομορφη.


Σε επικοινωνία που είχε με τις άλλες γάτες μέσω email απο το εξωτερικό δεν τις έβλεπε παντα και τοςο τσαχπινες και σπινθιροβολες .


Σκευτηκε οτι μπορεί να φταίει και η διατροφή τους εκτός απο την έλλειψη ηλίου. Που να βρουν το ελαιόλαδο το δικό μας με απίστευτα λιπαρά που κανουν καλο στο μυαλό, σκευτηκε. Τα απίστευτα καρύδια που και αυτα κανουν, και έχουν και το σχήμα του πανέξυπνου ανθρώπινου εγκεφάλου.



Η Κανελινα διέφερε. Είχε διατροφικές συνήθειες πιο κοντά στους ανθρώπους απ' οτι στις άλλες γάτες.


Θυμάται που της ειπαν οι δυο σοφοί γλάροι. "Για να σκίζεις, καλύτερα η τροφή σου να ειναι οςο δυνατόν ανεπεξέργαστη, ωμή, φυσική". Έτσι τα παντα ειναι απείραχτα για σένα. Δεν θα αρωσταινεις ποτε με τόσες φυσικές βιτσμινες.


Της Κανελινας δεν της άρεσαν καθόλου οι σαλάτες οταν ήταν μικρή. Οταν όμως έμαθε οτι το μυστικό της ομορφότερης γάτας και γάτου στη γειτονιά ήταν φρέσκα φρουτάκια και σαλάτες της έγινε συνήθεια. Τώρα δεν μπορεί χωρίς. Επισεις καλύτερα να ειναι ξεχωριστά γεύματα τα φρούτα απο τις σαλάτες .


Χρειάζεται όμως και αλλα γεύματα, εύκολα, γρήγορα, υγειηνα.


Με την βοήθεια των δυο γλάρων, των σαλιγκαριών που τρώνε ωραια βότανα και φύλα, όπως και της χελώνας, σχεδίασε μερικά γεύματα που να περιέχουν οςο δυνατόν περισσότερα συστατικά και απο εδώ και πέρα προσπαθεί να τα βελτιώνει συνεχώς. Σαν γνώμονα έχει και τη γεύση και το πως αισθάνεται μικροπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.


Αγόρασε τα πιο ωραια γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και εμποδίζουν τις άλλες γάτες να ανακατεύονται με την τροφή της.



Με τις ελιές δεν έχει πρόβλημα να τις αγοράζει. Έτσι και αλλιώς πέφτουν μπροστά της καθώς
περπατάει. Τις πηγαίνει στην παραλία και τις πλένει και τις φτιάχνει χωρίς να τις "φτιάχνει". Έτσι έχουν έχουν ολα τα μαγικα συστατικά. Απλά τις βάζει σε ενα γυάλινο βάζο με καθαρο θαλασσινό νερό και τις ξεχνάει για ενα μήνα. Μετά ειναι έτοιμες.


Θέλει τέλος πάντων να ειναι παντα ομορφη, θελκτική, έξυπνη, να μην γεράσει ποτε, να μην κουράζεται να μαγειρεύει και να πλένει. Και οτι τρώει να ειναι νόστινόμο, λαχταριστό και μετά να αισθάνεται χαρά και να μην αρωσταινει ποτε.


Ανακάλυψε προς το παρόν λίγες βασικές συνταγές.


Μπορεί να ειναι λάθος. Γάτα ειναι. Καλύτερα ανακαλύψτε μόνοι και μόνες σας.


Πρωινό:


Χρηςιμοποιει το καλύτερο μαγικο παξιμάδι (ντάκος) με 100% κριθάρι. Το Φανουρακης απο την Κρήτη. 100% κριθάρι όπως γράφει στα συστατικά και καθόλου λάδι. Έτσι βάζει οτι λάδι θέλει και βάζει το καλύτερο. Παρατήρησε οτι οςο και να τρώει απο αυτο δεν παχαίνει. Ιςως ειναι οι ίνες του κριθαριού που ειναι απεπτες, καθαρίζουν το έντερο και απορροφούν σαν σφουγγάρι τα λίπη.


Βρέχει λοιπόν το παξιμάδι για να γίνει σαν μαλακό ψωμι. Αντί για βούτυρο αλοιφει με ταχίνι ολικής. Το ταχίνι φτιάχνεται απο το μαγικο σουσάμι των παραμυθιών. Περιεχει απίστευτης ποιότητας φυσικό λάδι.


Ενα απο τα καλύτερα ταχίνια στην Ελλάδα αν όχι το καλύτερο ειναι το Κοσμιδης απο τη Δραπετσωνα. Πηγαίνει στον Πειραια με τον ηλεκτρικό, κοιτάζει μετά τα ομορφα πλοία πηγαίνοντας με το λεωφορείο στη Δραλετσωνα που ειναι δυο τρεις στάσεις απο εκεί.


Αφού αλειψει ταχίνι προσθέτει καλο μέλι και λίγο κανέλα Κευλανης. Η προσθέτει άγριοβύσσινο γλυκό κουτάλιου κτλ.


Αφού ξεκινήσει για την εργασία της και μόλις πεινάσει τρώει λίγη κακαοπαςτα 100%. Ειναι σε συσκευασία όπως η σοκολάτα μόνο που ειναι 100% κακαο. Απίστευτα αντιοξειδωτική. Ακριβή αλλα με ενα μικρο κομματάκι αισθάνεται οτι έφαγε μια μικρή τούρτα, χωρίς να παχαίνει καθόλου και χωρίς ζάχαρη...Συνήθως αγοράζει Slitti η Vannucci απο Ιταλία.


Άλλο γεύμα, συνήθως το μεσημέρι:
Παξιμάδι που στα μικρά γράμματα στη συσκευασία δεν περιεχει λάδι για να βάζει το δικό της. Το βρέχει. Πάνω του φτιάχνει μια λαχταριστή ελληνική σαλάτα. Με ντομάτα, πιπεριά, αγγούρι, πράσινες ελιές. Μετά βάζει άνθος αλατου και όχι αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ρίγανη. Μπορεί να προσθέσει μαύρη σταφίδα, Κάσιους ωμο, φυστίκια Αιγινης, απίστευτα φυστικΐα Αιγινης, καρύδια, λιναρόσπορο, Γκοτζι Μπέρι κτλ. Μετά προσθέτει το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο η σιςαμελαιο Κοσμιδης.


Σε άλλο γεύμα τρώει φρουτάκια.


Οταν έχει ροδιά της αρέσει να τα στιβει  και να πίνει τον μαγικο χυμό.


Για το καλύτερο φυςικο γλυκό της αρέσουν οι βασιλικοί χουρμάδες, οι ακριβοί που ειναι φυσικής οριμανσης πάνω στο δέντρο απο το Ισραήλ.

Γνωρίζει οτι η βιταμίνη C ειναι το καύσιμο του ανοσοποιητικού. Αν θυμάται καλα αυτός που την ανακάλυψε πήρε βραβείο Νόμπελ. Πρεπει να το ξανακοιταξει στην Wikipedia. Ανακάλυψε οτι οταν δεν αισθάνεται καλα μπορεί να στάζει λεμόνι η νερατζι σε ζεστό νερό και το πίνει και γινεται καλα χωρίς να αρρωστήσει. αν τύχει και ειναι άρρωστη με αυτο γινεται καλα.


Φροντίζει να πίνει καθαρό νερό απο κανάτα φίλτρου η αλους τρόπους φιλτραρίσματος. φροντίζει επισεις να αναπνέει τον πιο καθαρό αέρα.

Σνακ:
Μπανάνα.


Αλλο σνακ:
Μελεκούνι.
Δεν έχει τα φτηνιάρικα λιπαρά στα συστατικά με τα μικρά γράμματα που φράζουν τις αρτηρίες. Το πουλάει και το ΑΒ. Περιεχει (διαβάζοντας τα συςτατικα) μαγικο σουσάμι παραμυθιού, μέλι και αμύγδαλα.


Η καρδούλα της Κανελινας ειναι σε τέλεια κατάσταση. Το μυαλό της επισεις. Εχει ελεύθερο χρόνο για χορό στην παραλία στην αγκαλιά της αλήθειας του Ηλιου η του μυστήριου των αστεριών.



Οι δυο σοφοί γλάροι της λένε τι ομορφη που ειναι και μαζι χορεύουν κατω την πεντακάθαρη, άφοβη αλήθεια του Ηλίου. Του Ηλιου που δεν αφήνει καθόλου σκιές. Μόνο τη χαρά.
















No comments:

Post a Comment