Tuesday, July 16, 2019

Τα ελληνικα νοσοκομεία εγκαταλείπουν το οικονομικό μοντέλο ξεβουλωνουμε τις αρτηριες και ταυτοχρονα τις βουλώσουμε


(Με δικη σας ευθύνη, δεν αποτελει ιατρική συμβουλή).
Το παρόν εναι ελλειπές, στοιχειώδες, γραμμενο απο κάποιον που δεν γνωρίζει η δεν ειναι επιστήμονας και ενδέχεται να περιεχει σοβαρά λαθια.
Μπορειτε να κανετε την δικη σας έρευνα.
Με δικη σας ευθύνη.


Χάριν σε αφοβες [Επικτητος] επισκέψεις διευθυντών νοσοκομείων στο χώρο παραςκευης φαγητού του νοσοκομείου...


Οπως και χάριν σε ευσυνείδητες προσπάθειες των Ελλήνων νομοθετών...


η χώρα μας θα ειναι μια απο τις πρώτες μετα τις Ηνωμένες Πολιυειες Αμερικής οπου τα τρανς λιπαρά θα απαγορευτούν στην χρήση τους σε τρόφιμα [wikidedia]. Οπως και αλλα φτηνιάρικα φυτικά λιπαρά, πχ φυνικολιπος, κραμβέλαιο κτλ.


Ετςι θα μπορει ο ασθενής που εχει παει στο νοσοκομείο να κανει καρδιαγγειακή επέμβαση στεντ να τρώει άφοβα αθώο πουρέ πατάτας, φτιαγμένο απο πατάτα αλεσμένη στο ίδιο υο νοσοκομείο χωρις προσθήκη στο ίδιο το νοσοκομεία μαργαρίνης απο οικονομική 3κιλη συσκευασία (των 2μιση τόνων οπως θα έλεγε ο Χαρυ Κλυν). Ούτε η μπεσαμέλ θα φτιάχνεται με μαργαρίνη.


Βασική ευθύνη εχει ο καταναλωτής για την ενημερωση του απο τον ίδιο του τον εαυτό για το αν θα εχει τρανς λιπαρά στο ψυγείο του-της. Το να διαβάζει κανεις καθε συσκευασία στα μικρούλια γράμματα με μεγανθυντικο γυαλί στυλ Σελοκ Χολμς βοηθαει. Ετςι θα ξερει τι παιζει μεςα στο φθηνιάρικο: κρουασάν, μπισκότο, ψωμι του τοστ, αθώα σφολιάτα τυρόπιτας, αυτο το άσπρο που μαλοιφεται πανω και μεςα στο ψωμί στο σαντοιτσαδικο.


Ιςως στην αρχη να υπάρξει προβλημα σε καποια επαγγέλματα η οργανισμούς.
Πχ στα μαυροφορεμένα λεγόμενα κοράκια που τριγυρνούν στο νοσοκομείο για να δώσουν κάρτες γραφείων κηδειών στην οικογένεια του ετοιμοθάνατου.
Ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές εταιρίες που θα πρεπει να πληρώνουν την σύνταξη για κάποιον-ια που χωρις βουλωμένες αρτηριες θα μπορει να ζει περιςςοτερο.


Ομως τελικά όλοι θα ειναι πιο ευτυχισμένοι. Οπως και καθε πολυεθνική του παραγει η διανέμει τρανς λιπαρά θα εχει το κεφαλι της πιο ήσυχο και άφοβο [Επικτητος].


Τα παιδιά και συγγενείς όλων θα έχουν περισσότερη υγεία και χαρά κατω απο τον ήλιο που καθε μέρα τροφοδοτεί τη γη με καινούργια φρέσκια ενέργεια χωρις να αφηνει καμια σκια στην αλήθεια.


Αναφορές:


Εγχειριδιο - Επικτητος - τόμος 5 - Εκδοςεις Κακτος


Margarine - Wikipedia


Trans Fat - Wikipedia




No comments:

Post a Comment