Tuesday, October 30, 2018

Η Κανελινα και η γάτα Βελουδίνα τιγρακι


Προσοχή. Το παραμυθι αυτο δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Με δικη σας ευθύνη.


Ήρθε το φθινόπωρο. Η Βελούδινα με τους γονεις της εχει επισκεφτεί την Ελλαδα. Κατι ξέρουν.


Η ομορφη αυτη γατούλα φίλη της Κανελινας και της υπομονετικής χελώνας δεν ειναι σαν τις άλλες γάτες.


Κατ' αρχήν ζουν οι παππούδες και γιαγιάδες της χωρις να έχουν πάθει έμφραγμα. Η προ γιαγιά της δεν εχει σακχαρώδη διαβήτη...


Το τρίχωμα της βελούδινας ειναι σαν το ποιο μαλακό, απιστευτο βελούδο. Ειναι πολυ εξυπνη και φιλική και και με τους ανθρωπους. Κανει απιστευτο τραγουδιστικο και χορευτικό σόου οταν βλεπειε νέους ανθρωπους καθε ηλικίας. Αν στέκεται κανεις ακίνητος, μπορει να τρίβεται ευρώ απο τις γαμπες σου κάνοντας ατέλειωτους γύρους η τροχιές σε σχήμα οκτώ περνώντας ανάμεσα απο τα ποδια σου.


Και φυσικά γνωρίζει τον κώδικα Μπαχ [Bach-Niedt] ,στον όποιον ειχαν πιθανοτατα προςβαςη τοσοι μεγάλοι μουσικοί συνθέτες, απέξω και ανακατωτά. Μπορει ακομα και να γράψει μουσική χωρις να το πολυσκεφτεί. Η εξυπνη Αγγλίδα γάτα Λούσι μπροστά της δεν τολμά να κανει φιγούρα για συγχορδίες.


Οι γονεις της ειναι υγιείς και γλυτωνουν όλοι πολλα χρήματα για ιατρική περίθαλψη. Σε παλιότερες διακοπές αγόρασαν το βιβλιο προληπτικής ιατρικής [Καραβης]. Ετςι έρχονται καθε χρόνο στην Ελλαδα για διακοπές.


Η Κανελινα δεν έχανε στιγμή να την παρατηρεί. Ειδε οτι αντίθετα με τις άλλες γάτες τρώει ωμους αναλατους ξηρούς καρπούς. Πχ αποςτευτα καρυδια και φυςτικια Αιγηνης. Και οταν μπορουςε Τα κόβει οταν μπορει και κατευθείαν απο το δεντρο. Της αρέσει ο Κρητικος ντάκος (100% κριθάρι), μαύρες σταφίδες, το σουςαμι ολικής, το ταχίνι ολικής κτλ. Το ολόφρεσκο ψάρι κτλ. Εννοείται ομως οτι τρώει και αλλα λαχταριστά οπως τυρόπιτα και κρουασάν. Οταν ομως ειναι σπιτικά φτιαγμένα με αλεύρι Ζέας, παρθένο ελαιόλαδο η φρέσκο βούτυρο και οχι μαργαρίνη η φυτικά trans λιπαρά που έχουν τη φήμη να φράζουν τις αρτηριες αίματος.


Αυτο ομως που εκανε εντύπωση στην Κανελινα ειναι οτι η Βελούδινα ενώ όλοι της έριχναν λευκό ψωμι, τυρόπιτα, κρουασάν και οτι άλλο ήταν φτιαγμένο με λευκό αλεύρι, ούτε που το κοιτούσε.


Μια μέρα λοιπόν ενώ εκαναν βόλτα η Κανελινα πήγε να πάρει κουλουράκι. Εκει η Βελούδινα που είχε καταλάβει οτι την παρατηρούσαν τόσες μέρες της την είπε για να την ταρακουνήσει.

Αν ήξερες πόση εξυπνάδα κρύβεις μεςα σου δεν θα το έκανες αυτο. Ιςως γι'αυτο ποτε δεν καταλαβαίνεις τίποτα οταν μιλάει η Λουσι για συγχορδίες και το Bach Bass Rules που σχεδόν ολα τα ομορφα τραγούδια και συνθέσεις το χρησιμοποιούν.


Η Κανελινα δεν άντεξε και έβαλε τα κλαματα. Έτρεξε στην παραλια στους σοφούς γλάρους να τις εξηγήσουν.


Οι σοφοί γλάροι πανω στον βράχο τους που προεξέχει λιγο απο την θαλαςςα, σκέφτηκαν λιγο και της ειπαν.


Η Βελούδινα ιςως εννοεί την αλευροκολλα.


Η Κανελινα συνεχιςε να κλαιει, δεν καταλάβαινε τίποτα.


Ιςως εννοεί συνέχισαν οι γλάροι οτι το άσπρο αλεύρι με τόση γλουτένη, και λίγη ζάχαρη στη ζύμη, το φοινικόλιπος που ειναι σαν κερι, ολα αυτα μπορει να φράζουν μεςα σου και να μην λειτουργει όσο σωστά μπορει οι εγκεφαλος σου. Να κολλάει λιγο. Να ρεταρει. Πως το λένε...Πως το καρο βαλτώνει στην λάσπη...


Πλάκα εχετε είπε η Κανελινα που αρχισε να σκουπίζει τα δάκρυα της. Τι ειναι γλουτένη;


Αν την απομονώσεις μοιάζει με αυτήν την ντομάτα παιχνίδι που την πετάμε στο πεζοδρόμιο και κολλάει σαν...


Σαν χλαπατσα πρόσθεσε η Κανελινα. Και θυμήθηκε πως μοιαζει το αθώο κουλουράκι, φθηνό κρουασάν, φθηνό ψωμι του τοστ και φρυγανιά με φυτικά trans λιπαρά οταν πέσουν στο νερό. Σαν νιανια. Ετςι γίνεται και μεςα στο σώμα μου;


Μπράβο ειπαν οι σοφοί γλάροι. Ξέρεις... για λόγους που δεν γνωρίζουμε την εποχή που μάλλον απαγορευτικε η καλλιέργεια του δίκοκου σιταριού στην Ελλάδα και αρχισε να χρηςημοποιηται το κολωδες λευκό αλεύρι, στην Γερμανία έγινε μάλλον το αντίθετο. Καλλιεργούσαν το σπελτ που ειναι παραλλαγή του δίκοκου. Και ετςι οι Γερμανίδες γάτες τρώνε ολικής ντινκελ ψωμι κτλ.

Η Κανελινα πετάχτηκε απο την χαρά της. Εντάξει κατάλαβα είπε. Τους φώναξε ολους και μαζι χόρεψαν και τραγουδιςαν κατω απο τις ακτίνες του πρωινού Ηλιου που δεν αφηνει καμια σκια στην αλήθεια.


Πηγες:


Πως κατάντησε το Ψωμι - Μπαζαιος


https://normanschmidt.net/scores/bachjs-general_bass_rules.pdf


Προληπτική Ιατρικη - Γιαγκος Καραβης - Πύρινος Κοσμος


No comments:

Post a Comment